המסלול החד חוגי

המסלול החד–חוגי מיועד לתלמידים המעוניינים להרחיב ולהעמיק את לימודיהם במחשבת ישראל ולשלב במהלך לימודיהם לימודי מקבצים הקשורים או המשלימים לימודים אלה.

הקבלה באישור יועץ ב"א.

נוסף ללימודים הנדרשים במסלול הדו–חוגי (בהיקף 60 נ'), ילמד תלמיד המסלול החד–חוגי בחוג קורסים בהיקף של 12 נ'. סה"כ במסלול זה 60+12 = 72 נ'.
את יתרת 48 הנקודות ילמד התלמיד מחוץ לחוג וזאת במסגרת של שני מקבצים מתוך המקבצים הקיימים באוניברסיטה במקבצים אישיים. כן, ניתן להכיר במסגרת זו בלימודים קודמים.
החוג ממליץ לקחת מיקבץ אחד בחוג לפילוסופיה ומיקבץ אחר באחד החוגים למדעי היהדות.
במסגרת המיקבצים יחויב התלמיד ללמוד שיעורים, תרגילים וסמינריונים לפי הנחיית יועץ הב.א.
בחירת המיקבצים תעשה באישור יועץ הב.א.

מכסת הלימודים במסלול הדו–חוגי 60  נ'
הוספותבחוג (3 תרגיליםבמדוריםשונים) 12  נ'
2 מקבציםבחוגיםאחרים                             48   נ'
סה"כ                                                             120 נ'

לכל מסלולי הלימודים

שפה זרה
אנגלית — רמה א'.
הערה: מומלץ לתלמידים המתעתדים להמשיך בלימודיהם לקראת התואר השני (מ"א) במסלול א' להתחיל ללמוד שפה זרה שנייה כבר בשנה השלישית ללימודיהם ואף קודם לכן.

מכינה בתלמוד
המכינה נועדה לשרת את החוגים למדעי היהדות. תפקידה להקנות לתלמידים את הידע והכלים הבסיסיים הנחוצים כדי להתמודד עם מקורות תלמודיים. הלימודים במכינה עוסקים בהתפתחותה של הספרות התלמודית על מרכיביה ורבדיה השונים. התלמיד לומד לקרוא מקורות מן הספרות התלמודית ולהשתמש בספרי העזר העומדים לרשותו.

“דרך הרוח“
החל מתשע״ג מחויבים תלמידי הפקולטה למדעי הרוח ללמוד קורסים בהיקף של 6 נ״ז במסגרת תוכנית “דרך הרוח״. הרישום לקורסים יתבצע תחת אחת מתכניות הלימודים של התלמיד וציוני הקורסים ישוקללו בציון הסופי. את לימודי “דרך הרוח״ ניתן ללמוד בכל אחת משנות הלימוד לתואר. על המשתתפים בתכנית לבחור קורסים מחוץ לתחום ההתמחות החוגי שלהם בהתאם למוגדר באתר התכנית. סיום לימודי “דרך הרוח״ בהצלחה הינו תנאי לקבלת תואר בוגר.

סמינריונים
תלמיד רשאי להשתתף בסמינריון רק לאחר שלמד ועמד בדרישות בשיעורים ובתרגיל מאותה תקופה. תלמיד אינו רשאי להשתתף ביותר מסמינר אחד בסמסטר. תלמיד אינו רשאי להשתתף ב–2 סמינריונים מאותה תקופה. כל תלמיד המשתתף בסמינריון חייב להגיש עבודה סמינריונית בשנת לימודים שבה הוא משתתף בסמינריון. אם השתתף בסמינריון בסמסטר א' — תוגש העבודה עד תום סמסטר ב'; ואם השתתף בסמינריון בסמסטר ב' תוגש העבודה הסמינריונית עד תום חופשת הקיץ.
העבודות יוגשו בשני עותקים בצירוף מעטפה גדולה מבוילת למזכירות החוג.
הערה: תלמידי החוג המועידים עצמם להוראת היסטוריה חייבים בשיעורי השלמה. ההיקף והתוכן של שיעורי ההשלמה תלויים בחוג השני לב"א. נא ראו הנחיות מפורטות בתכנית הלימודים של החוג ללמידה, הוראה והדרכה בפרק השלמות לתלמידים הלומדים לקראת תעודת הוראה בהיסטוריה.

סדר הלימודים
תכנית הלימודים נקבעת בידי התלמיד בהתאם לתקנות ולסדרי הלימוד בחוג ומקבלת תוקף עם אישורה על–ידי החוג. הדרכה לצורך זה תינתן במסגרת הליכי הייעוץ, כפי שייקבעו.

בחינות, תנאי מעבר וסמינריונים
1.בתום כל סמסטר תתקיימנה בחינות בכתב בכל השיעורים והתרגילים. הרשות להיבחן מותנית בנוכחות ב–80% מהשיעורים בכל קורס.
2.בסמינריון חייב התלמיד בהשתתפות פעילה ובהגשת עבודה סמינריונית.
3.התלמיד חייב להגיש למזכירות החוג את העבודות הסמינריוניות בשני עותקים בצירוף מעטפה גדולה מבוילת.
שיקלול הציונים
הציון הסופי ייקבע לפי משקל כל קורס בנקודות זכות בסך כל הלימודים של התלמיד בחוג (כל נקודה = 1/60 מן הציון הסופי).

תנאי זכאות
תלמיד זכאי לתואר בתנאי שהשלים את כל חובותיו האקדמיים על–פי דרישת הפקולטה והחוג/ים מבחינת היקף הקורסים והרכבם ועמד בכל התחייבותיו לאוניברסיטה.
ציון סופי לתואר
א.תלמיד אשר סיים את כל חובותיו לב"א (כולל עבודה סמינריונית) זכאי לקבל אישור זכאות לתואר.
ב.בבקשות לאישור זכאות, יש לפנות למזכירות החוג באופן אישי. על התלמיד לחתום על טופס השקלול לפני העברתו למדור בוגרים.
ג.באישור הזכאות מפורטים החוגים אותם למד ותאריך הזכאות לתואר. תאריך זכאותו לתואר ייקבע לפי תאריך מילוי המטלה האחרונה לתואר.
ד.לאחר העברת השקלול למחשב ו/או קבלת אישור הזכאות לתואר לא יוכל התלמיד לתקן את ציון הגמר שלו.

טקס מ"א

הודעה זאת מיועדת למוסמכים אשר נבצר מהם להגיע לטקס שהתקיים ביום ראשון ה-25.06.17:
הריני להודיעך כי תעודות המוסמך אשר נותרו בתום טקס הסיום האחרון נמצאות במזכירות החוג.
תוכל/י לאסוף אותן עד ה-16.07.17 מידי יום (א-ה), לאחר מועד זה יהיה ניתן יהיה לקבל את התעודה בתיקיון אשר במנהל תלמידים
לידיעתך,
באם נבצר ממך להגיע באופן עצמאי תוכל/י לשלוח נציג מטעמך לאסוף את התעודה, עליו להיות מצויד הן בייפוי כוח והן בצילום תעודת הזהות שלך.

שלום,
הרישום לסמסטר קיץ בפורטל יחל היום, 2/7/2017 בשעה 16:00 ויסתיים ב- 23/7/2017 בחצות.

שימו לב

לבחינה ככלל יכולים לגשת רק מי השלימו את כל חובות שכר לימוד, השמיעה וההגשה כולל סמינריונים.