מסלול א' - מסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית

מטרת הלימודים

העמקת הידיעה בתרבות ובמחשבה היהודית, ובהתפתחות הרעיונות העיוניים,התיאולוגיים, המשפטיים,החברתיים והלאומיים הגלומים בהן. הקניית דרכים לחקירת הכיוונים בפילוסופיים וההיסטוריים בתרבות ובמחשבה היהודית ולחקירת זיקתם לתרבות ולפילוסופיה הכללית.

תנאי הקבלה
ללימודי התואר השני רשאי להתקבל תלמיד אשר סיים את לימודיו לתואר ב"א בחוג למחשבת ישראל:
למסלול מ"א עם כתיבת עבודת גמר מחקרית נדרש הציון המשוקלל 80 לפחות בכל אחד מן החוגים, אשר ממלאים אחרי תנאי הקבלה הכלליים ללימודי מ"א.
כמו כן רשאים להתקבל תלמידים בעלי תואר ב"א מחוגים אחרים שסיימו בציון 76 לפחות. תלמידים אלו יחוייבו בלימודי השלמה במחשבת ישראל, בהתאם להחלטת ועדת הקבלה של החוג ולתקנון לימודי התואר השני של האוניברסיטה.
מועמד בעל תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה במהלך לימודיו כתנאי זכאותו לתואר.
מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מחו"ל, וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות הפועלות בישראל באישור במועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון.

הלימודים לתואר השני מכוונים להתמחות של התלמיד באחד מהמדורים אותם למד לתואר הראשון.
הם כוללים קורסים מתודולוגיים, מונוגרפיים, טקסטואליים וקורסים בנושאי התמחות. רוב הקורסים המוצעים הם סמינריונים מיוחדים למ"א.

מסלול א': עם כתיבת עבודת גמר מחקרית –תכנית כללית, לימודים אלה הם בהיקף של 28 שש"ס. חובות הלימודים במסלול זה הן: 5 קורסים במסגרת החוג כולל קורס היסטוריוגרפי, מכינה בתלמוד , קורס 1 בחירה מחוג אחר לפי בחירת התלמיד , שפה זרה על פי דרישות תקופת ההתמחות, הגשת שתי עבודות סמינריוניות. משך הלימודים:עד שלוש שנים.
בחירה במסלול של כתיבת עבודת גמר מחקרית מותנית באישור ועדת המ"א של החוג.

חוג ראשי (5 קורסים) 20 שש"ס
מכינה בתלמוד 4 שש"ס
לימודים בחוגים אחרים בדרג 3 עד 5 (קורס 1) 4 שש"ס
  28 שש"ס

שפה זרה לתלמידי מסלול א' (נוסף על האנגלית שלמד בלימודי התואר הראשון)
כמו כן ילמדו התלמידים שפה זרה ברמה א' וב'.

מלימודים אלה ייפטרו סטודנטים שיוכיחו בבדיקה ידיעה בשפה זרה. לימודי השפה הזרה אינם נחשבים בשקלול הציונים. ניתן להכיר במחצית מהם כקורסי בחירה בתוכנית הלימודים של התלמידים, וזאת בתאום בין מנחה העבודה והתלמיד.
הסטודנטים חייבים להגיש שתי עבודות סמינריוניות ולקבל ציונים בכל הקורסים בהם השתתפו.

עבודת גמר מחקרית (תיזה)

תלמיד שהתקבל למסלול א' יבחר נושא לעבודת גמר מחקרית, תוך התייעצות עם המרצה אשר ידריכו בעבודתו. הצעת התיזה חייבת להיות מאושרת בתחילת שנה ג' ללימודים. העבודה תודפס ותוגש בהתאם לנוהלי הכנה והגשה של עבודת גמר מחקרית שנקבעו על ידי הרשות ללימודים מתקדמים. העותקים שיוגשו לא יוחזרו למחבר. ניתן לפרסם פרסום חלקי או מלא של עבודת הגמר לפני הגשתה באישור חברי ועדת המ.א. החוגית והמנחה.
שקלול הציונים - מסלול א'

עבודת גמר מחקרית 50%
סמינריונים 30%
קורסים 20%
סה"כ 100%

תלמידים שיעמדו בכל חובות התכנית יהיו זכאים לתואר מוסמך האוניברסיטה בחוג לתולדות ישראל.

טקס מ"א

הודעה זאת מיועדת למוסמכים אשר נבצר מהם להגיע לטקס שהתקיים ביום ראשון ה-25.06.17:
הריני להודיעך כי תעודות המוסמך אשר נותרו בתום טקס הסיום האחרון נמצאות במזכירות החוג.
תוכל/י לאסוף אותן עד ה-16.07.17 מידי יום (א-ה), לאחר מועד זה יהיה ניתן יהיה לקבל את התעודה בתיקיון אשר במנהל תלמידים
לידיעתך,
באם נבצר ממך להגיע באופן עצמאי תוכל/י לשלוח נציג מטעמך לאסוף את התעודה, עליו להיות מצויד הן בייפוי כוח והן בצילום תעודת הזהות שלך.

שלום,
הרישום לסמסטר קיץ בפורטל יחל היום, 2/7/2017 בשעה 16:00 ויסתיים ב- 23/7/2017 בחצות.

מועדי בחינות גמר תואר שני

כל תלמידי תואר שני, שנה ב' (שיסיימו את כל חובות השמיעה בסוף שנה"ל תשע"ז) שלום רב,

• תלמידים בתכנית "מדינת ישראל ויהדות זמננו"- 03.11.17
• על תלמידי החוג למקרא להגיע לשני המועדים – אנא עמדו בקשר עם גב' שרה מרדכי לתיאום.