התוכנית מתקיימת ביום ה' - ראש התוכנית: ד"ר מרקוס זילבר

תוכנית זו משלבת לימודי קורסים מתחום האזרחות עם קורסים מתחום היסטוריה של עם ישראל בעת החדשה בהתאם לתוכנית הלימודים הנלמדת בבתי–ספר. הקורסים באזרחות מקנים מבט רחב על החברה והפוליטיקה הישראלית מנקודת מבט של הסוציולוגיה ומדעי המדינה. הקורסים מתחום ההיסטוריה עוסקים בתהליכים חברתיים, כלכליים, פוליטיים ואידיאולוגים שחלו בחברה היהודית בעת החדשה.

הדגש הייחודי בתכני הלימוד הוא בממשק בין נושאים הקשורים באזרחות עם תולדות היהודים בזמן החדש.

התואר אותו הסטודנטים מקבלים הוא מוסמך בהיסטוריה של עם ישראל (מ"א).

מבנה המסלול

- לימודים בהיקף של 36 שש"ס (שעות סמסטריאליות), כלומר 9 קורסים במשך שנתיים. התלמיד ילמד 6 קורסים באזרחות ו–3 קורסים בהיסטוריה.
- השתתפות ביום עיון בכל שנה.
- במהלך הלימודים יגיש הסטודנט 2 עבודות סמינריוניות (בקורסים בהם יבחר בתיאום ובהסכמת המרצה), בשאר הקורסים יגיש עבודות רפראט.
- לימודי השלמה (במקרה הצורך) יקבעו על פי ייעוץ אישי.
- בסיום התואר הסטודנט נדרש להיבחן בבחינת הגמר (ציון עובר 76).
- בעלי תעודת הוראה המעוניינים בהרחבת רישיון הוראה באזרחות, יידרשו לעבור סדנא דידקטית. משך הסדנא 4 שש"ס.

תנאי הקבלה

- בוגרי תואר ראשון בתחומי מדעי היהדות ו/או היסטוריה ובחוגים מדעי המדינה, סוציולוגיה וחינוך.
- על בוגרי חוגים אחרים או בעלי תואר B.Ed שהשיגו ציון משוקלל של 76 לפחות, יוטלו בשנת הלימודים הראשונה למ״א קורסי השלמה מקורסי התואר הראשון של החוג שיהיה עליהם לסיים עד תום השנה.
- ממוצע ציונים של 76 לפחות בכל אחד מהחוגים שנלמדו בתואר הראשון.

שקלול הציונים

בחינות גמר 30%
2 סמינריונים 30%
קורסים 40%
סה"כ 100%

תלמידים שיעמדו בכל חובות התכנית יהיו זכאים לתואר מוסמך האוניברסיטה בחוג להיסטוריה של עם ישראל.