המסלול החד חוגי

המסלול החד - חוגי מיועד לתלמידים המעוניינים להרחיב ולהעמיק את לימודיהם בתולדות ישראל ולשלב במהלך לימודיהם לימודי מקבצים הקשורים או המשלימים לימודים אלה.
הקבלה באישור יועץ ב"א.

לימודי החוג מחולקים לארבעת קופות:
תקופת המקרא מראשיתו של עם ישראל עד שיבת ציון.
תקופת בית שני, המשנה והתלמוד משיבת ציון עד הכיבוש הערבי.
תקופת ימי הביניים מהכיבוש הערבי עד המשבר השבתאי.
העת החדשה מאמצע המאה ה-17 ועד ימינו.

במשך שנות לימודיו לקראת התואר הראשון חייב כל תלמיד להשתתף ב-4 שיעורים (2 חובה, 2 בחירה), ב-4 תרגילים, ב-2 סמינריונים (מ-2 תקופות שונות), במכינה בתלמוד, קורסים בהיקף של 6 נ״ז מביה״ס להיסטוריה: קורס אוריינות מידע מתוקשב 2 נ״ז, היסטוריה עולמית 4 נ״ז  ולצבור סך הכל 60 נקודות.
נוסף ללימודים הנדרשים במסלול הדו-חוגי (בהיקף 60 נ') ילמד תלמיד המסלול החד-חוגי בחוג קורסים בהיקף של 12 נ'. סה"כ במסלול זה: 60 + 12 = 72 נ'.
את יתרת 48 הנקודות ילמד התלמיד מחוץ לחוג וזאת במסגרת של שני מקבצים מתוך המקבצים הקיימים באוניברסיטה או במסגרת של מקבצים אישיים. ניתן להכיר במסגרת זו בלימודים קודמים. בכל אחד מן המקבצים ילמד התלמיד סמינריון ויגיש בו עבודה סמינריונית.

מקבצים מומלצים:

מדע המדינה, קרימינולוגיה, משפטים, סוציולוגיה-אנתרופולוגיה, גיאוגרפיה.
תכנית הלימודים מחוץ לחוג חייבת באישורו של יועץ הב.א.

לכל מסלולי הלימודים

שפה זרה
אנגלית - רמה א'.

הערה: מומלץ לתלמידים המתעתדים להמשיך בלימודיהם לקראת התואר השני (מ"א) במסלול א' להתחיל ללמוד שפה זרה שנייה כבר בשנה השלישית ללימודיהם ואף קודם לכן.

מכינה בתלמוד

המכינהנועדהלשרתאתהחוגיםלמדעיהיהדות. תפקידהלהקנותלתלמידיםאתהידעוהכליםהבסיסייםהנחוציםכדילהתמודדעםמקורותתלמודיים. הלימודיםבמכינהעוסקיםבהתפתחותהשלהספרותהתלמודיתעלמרכיביהורבדיההשונים. התלמידלומדלקרואמקורותמןהספרותהתלמודיתולהשתמשבספריהעזרהעומדיםלרשותו.

“דרך הרוח“
החל מתשע״ג מחויבים תלמידי הפקולטה למדעי הרוח ללמוד קורסים בהיקף של 6 נ״ז במסגרת תוכנית “דרך הרוח״. הרישום לקורסים יתבצע תחת אחת מתכניות הלימודים של התלמיד וציוני הקורסים ישוקללו בציון הסופי. את לימודי “דרך הרוח״ ניתן ללמוד בכל אחת משנות הלימוד לתואר. על המשתתפים בתכנית לבחור קורסים מחוץ לתחום ההתמחות החוגי שלהם בהתאם למוגדר באתר התכנית. סיום לימודי “דרך הרוח״ בהצלחה הינו תנאי לקבלת תואר בוגר.

סמינריונים
תלמיד רשאי להשתתף בסמינריון רק לאחר שלמד ועמד בדרישות בשיעורים ובתרגיל מאותה תקופה. תלמיד אינו רשאי להשתתף ביותר מסמינר אחד בסמסטר. תלמיד אינו רשאי להשתתף ב-2 סמינריונים מאותה תקופה. כל תלמיד המשתתף בסמינריון חייב להגיש עבודה סמינריונית בשנת לימודים שבה הוא משתתף בסמינריון. אם השתתף בסמינריון בסמסטר א' — תוגש העבודה עד תום סמסטר ב'; ואם השתתף בסמינריון בסמסטר ב' תוגש העבודה הסמינריונית עד תום חופשת הקיץ.
העבודות יוגשו בשני עותקים בצירוף מעטפה גדולה מבוילת למזכירות החוג.

הערה: תלמידי החוג המועידים עצמם להוראת היסטוריה חייבים בשיעורי השלמה. ההיקף והתוכן של שיעורי ההשלמה תלויים בחוג השני לב"א.
נא ראו הנחיות מפורטות בתכנית הלימודים של החוג ללמידה, הוראה והדרכה בפרק השלמות לתלמידים הלומדים לקראת תעודת הוראה בהיסטוריה.

סדר הלימודים
תכנית הלימודים נקבעת בידי התלמיד בהתאם לתקנות ולסדרי הלימוד בחוג ומקבלת תוקף עם אישורה על-ידי החוג. הדרכה לצורך זה תינתן במסגרת הליכי הייעוץ, כפי שייקבעו.

דרישות מעבר
בתום כל סמסטר תתקיימנה בחינות בשיעורים ובתרגילים. המשך לימודי התלמיד מותנה בציון ממוצע של 60 לפחות בלימודי שנה א'.

שקלול הציונים
הציון הסופי ייקבע לפי משקל כל קורס בנקודות זכות מסך כל הלימודים של התלמיד. להלן פירוט נקודות לסוגי הלימוד השונים:

4 שיעורים            4 נ' כל אחד 16
7 תרגילים        4 נ' כל אחד 28
2 סמינריונים 6 נ' כל אחד 12
מכינה בתלמוד    4 נ' 4
“דרך הרוח״ 6 נ׳ 6
ביה״ס להיסטוריה 4 נ׳ + 2 נ׳ 6
סה"כ 72

כמו כן ישוקללו שני המקבצים על פי אותו עיקרון, משקל כל קורס בנקודות זכות מסך כל הלימודים של התלמיד לתואר.
ניתן להתאים בחוג תוכנית אישית הנוגעת לתחומי העניין של הסטודנט באישור יועץ הב.א.

תנאי זכאות
תלמיד זכאי לתואר בתנאי שהשלים את כל חובותיו האקדמיים על-פי דרישת הפקולטה והחוג/ים מבחינת היקף הקורסים והרכבם ועמד בכל התחייבויותיו לאוניברסיטה.

ציון סופי לתואר

א.   תלמיד אשר סיים את כל חובותיו לב"א (כולל עבודות סמינריוניות) זכאי לקבל אישור זכאות  לתואר.
ב.   בבקשות לאישור זכאות, יש לפנות למזכירות החוג באופן אישי. על התלמיד לחתום על טופס השקלול לפני העברתו למדור בוגרים.
ג.   באישור הזכאות מפורטים החוגים אותם למד ותאריך הזכאות לתואר. תאריך זכאותו לתואר ייקבע לפי תאריך מילוי המטלה האחרונה לתואר.
ד.   לאחר העברת השקלול למחשב ו/או קבלת אישור הזכאות לתואר לא יוכל התלמיד לתקן את ציון הגמר שלו.

טקס מ"א

הודעה זאת מיועדת למוסמכים אשר נבצר מהם להגיע לטקס שהתקיים ביום ראשון ה-25.06.17:
הריני להודיעך כי תעודות המוסמך אשר נותרו בתום טקס הסיום האחרון נמצאות במזכירות החוג.
תוכל/י לאסוף אותן עד ה-16.07.17 מידי יום (א-ה), לאחר מועד זה יהיה ניתן יהיה לקבל את התעודה בתיקיון אשר במנהל תלמידים
לידיעתך,
באם נבצר ממך להגיע באופן עצמאי תוכל/י לשלוח נציג מטעמך לאסוף את התעודה, עליו להיות מצויד הן בייפוי כוח והן בצילום תעודת הזהות שלך.

שלום,
הרישום לסמסטר קיץ בפורטל יחל היום, 2/7/2017 בשעה 16:00 ויסתיים ב- 23/7/2017 בחצות.

מועדי בחינות גמר תואר שני

כל תלמידי תואר שני, שנה ב' (שיסיימו את כל חובות השמיעה בסוף שנה"ל תשע"ז) שלום רב,

• תלמידים בתכנית "מדינת ישראל ויהדות זמננו"- 03.11.17
• על תלמידי החוג למקרא להגיע לשני המועדים – אנא עמדו בקשר עם גב' שרה מרדכי לתיאום.