הלימודים לתואר ראשון - ב"א
מטרת הלימודים
להקנות לתלמידי החוג ידיעה והבנה של התהליכים החברתיים, הכלכליים, התרבותיים והפוליטיים בתולדות עם ישראל, מראשיתו ועד ימינו. כמו–כן — לתת בידי התלמידים כלים, שיאפשרו גישה ביקורתית אל המקורות. הדבר נעשה בעיקר בעזרת תרגילים וסמינריונים. המשתתפים בסמינריון נדרשים להוכיח את יכולתם ביישום הידע והכלים הביקורתיים והביבליוגראפיים, העומדים לרשותם (בכלל זאת ספרייה עשירה) לשם כתיבת עבודה ממצה בנושא הסמינריון.
תנאי הקבלה
הקבלה לחוג מותנית בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה ברמה הנדרשת על–ידי החוג.
סדר הלימודים
תכנית הלימודים נקבעת בידי התלמיד בהתאם לתקנות ולסדרי הלימוד בחוג ומקבלת תוקף עם אישורה על–ידי החוג. הדרכה לצורך זה תינתן במסגרת הליכי הייעוץ, כפי שייקבעו.
חובות לכל מסלולי הB.A
“דרך הרוח“
החל מתשע״ג מחויבים תלמידי הפקולטה למדעי הרוח ללמוד קורסים בהיקף של 4 נ״ז במסגרת תוכנית “דרך הרוח״. הרישום לקורסים יתבצע תחת אחת מתכניות הלימודים של התלמיד וציוני הקורסים ישוקללו בציון הסופי. את לימודי “דרך הרוח״ ניתן ללמוד בכל אחת משנות הלימוד לתואר. על המשתתפים בתכנית לבחור קורסים מחוץ לתחום ההתמחות החוגי שלהם בהתאם למוגדר באתר התכנית. סיום לימודי “דרך הרוח״ בהצלחה הינו תנאי לקבלת תואר בוגר.
שפה זרה
אנגלית - רמה א'.
הערה: מומלץ לתלמידים המתעתדים להמשיך בלימודיהם לקראת התואר השני (מ"א) במסלול א' להתחיל ללמוד שפה זרה שנייה כבר בשנה השלישית ללימודיהם ואף קודם לכן.
המכינה בתלמוד
המכינה נועדה לשרת את החוגים למדעי היהדות. תפקידה להקנות לתלמידים את הידע והכלים הבסיסיים הנחוצים כדי להתמודד עם מקורות תלמודיים. הלימודים במכינה עוסקים בהתפתחותה של הספרות התלמודית על מרכיביה ורבדיה השונים. התלמיד לומד לקרוא מקורות מן הספרות התלמודית ולהשתמש בספרי העזר העומדים לרשותו.
מבנה הלימודים
לימודי החוג מחולקים לארבע תקופות:
תקופת המקרא - מראשיתו של עם ישראל עד שיבת ציון.
תקופת בית שני - המשנה והתלמוד משיבת ציון עד הכיבוש הערבי.
תקופת ימי הביניים - מהכיבוש הערבי עד המשבר השבתאי.
העת החדשה- מאמצע המאה ה–17 ועד ימינו.
מידע נוסף
ניתן לפנות ליועץ הלימודים לתואר ראשון או לרכזת החוג .
הכתובת: החוג להיסטוריה של עם ישראל
אוניברסיטת חיפה
הר הכרמל, חיפה 31905
וכן למזכירות החוג, לפי הפרטים המופיעים באתר זה.