תוכנית לימודים בתולדות עם ישראל בעת החדשה
ימי לימוד ג' - ראש תוכנית:ד"ר מרקוס זילבר

תולדות ישראל במאות התשע-עשרה והעשרים משמשות נושא למחקר היסטורי רב-תחומי וחדשני מצד אחד, ומצד שני הן מעצבות את הזיכרון הקיבוצי ומהוות ציר לדיון הציבורי בישראל.  ככאלו הן גם נושא מרכזי בלימודי ההיסטוריה ובפעילות החינוכית במערכת החינוך.
במוקד תכנית המ.א. בתולדות ישראל בעת החדשה עומדים התהליכים המרכזיים שעיצבו את דמותו של העם היהודי בתפוצותיו השונות במאתיים השנים האחרונות ובהם: היציאה מן הגיטו ואתגרי ההשתלבות בחברות הרוב; ההגירה הגדולה, בעיקר לארה"ב ולארץ–ישראל; האנטישמיות המודרנית והשואה; התנועה הלאומית היהודית והציונות; החיים היהודיים במזרח אירופה ובארצות האיסלאם; ועוד. נושאים אלו נלמדים מתוך מגוון של נקודות מבט: חברתית, כלכלית, פוליטית, תרבותית, הגותית ומגדרית.
בקורסים השונים נפרשת בפני הלומדים תמונה עדכנית של מצב המחקר, תוך התמקדות במחלוקות ובזרמים המניעים את המחקר ההיסטורי בן זמננו.
ניתן להרכיב תכנית לימודים המתמקדת בתולדות ישראל בעת החדשה וביהדות זמננו.

קבלה לתכנית זו מותנית באישור ועדת המ"א החוגית ומסלול הלימודים בה זהה למסלול הלימודים בתכנית הרגילה במסלול ב'. ניתן יהיה ללמוד יום בשבוע במשך שנתיים.
במהלך לימודיו חייב הסטודנט בהגשת 2 עבודות סמינריוניות ומטלת סיום לפי דרישת המרצה בכל אחד מן הקורסים בהם אין התלמיד מגיש סמינריון. עם סיום הלימודים, לאחר הגשת כל העבודות ייבחן הסטודנט בבחינות גמר.

שקלול הציונים

בחינות גמר 30%
2 סמינריונים 30%
קורסים 40%
סה"כ 100%

* תלמידים שיעמדו בכל חובות התכנית יהיו זכאים לתואר מוסמך האוניברסיטה בחוג לתולדות ישראל.