היסטוריה של עם ישראל  (104)

מטרת הלימודים

להקנות לתלמידי החוג ידיעה והבנה של התהליכים החברתיים, הכלכליים, התרבותיים והפוליטיים בתולדות עם ישראל, מראשיתו ועד ימינו. כמו-כן – לתת בידי התלמידים כלים, שיאפשרו גישה ביקורתית אל המקורות. הדבר נעשה בעיקר בעזרת תרגילים וסמינריונים.

המשתתפים בסמינריון נדרשים להוכיח את יכולתם ביישום הידע והכלים הביקורתיים והביבליוגראפיים, העומדים לרשותם (בכלל זאת ספרייה עשירה) לשם כתיבת עבודה ממצה בנושא הסמינריון.

תנאי הקבלה

הקבלה לחוג מותנית בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה ברמה הנדרשת על-ידי החוג.

אפשרות לקבלה על תנאי בכפוף לאישור החוג
מועמדים שציון היע"ל/יעלנט/מבחן סיווג שלהם נע בין 90-119 וציון הפסיכומטרי שלהם הוא 500 לפחות יתקבלו על תנאי (בכפוף לאישור החוג) ויוטל עליהם לעמוד בבחינת יעלנט/סיווג/קורס עברית באקדמיה הנדרשת עד תום שנה א' ללימודיהם.

מסלולים ומגמות: מסלול דו-חוגי, מסלול חד-חוגי.

סדר הלימודים
תכנית הלימודים נקבעת בידי התלמיד בהתאם לתקנות ולסדרי הלימוד בחוג ומקבלת תוקף עם אישורה על–ידי החוג. הדרכה לצורך זה תינתן במסגרת הליכי הייעוץ, כפי שייקבעו.