כללי

המסלול המואץ מיועד למועמדים המעוניינים בכתיבת עבודת גמר מחקרית (תיזה) וגם למועמדים המעוניינים במסלול ללא תיזה (מסלול ב').
המסלול מיועד לתלמידי תואר ראשון אשר השיגו במהלך לימודי שנה א' ושנה ב' ממוצע כולל של 90 לפחות וכתבו לפחות עבודה סמינריונית אחת, שבה השיגו ציון של 90 ומעלה.
תלמיד שיזוהה כמצטיין, יוכל ללמוד בשנה ג' ללימודיו שלושה קורסים מלימודי התואר השני (ולא יותר מ12– שש"ס) מותנה בקבלת אישור בכתב מיו"ר הוועדה החוגית לתואר שני.
והיה והתלמיד יתקבל ללימודי התואר השני בשנה העוקבת, יוכרו קורסים אלה כחלק מחובותיו בלימודי המ"א.

במהלך שנה ג' ללימודי התואר הראשון חייב התלמיד לסיים את חובות השמיעה לתואר זה.
תלמיד שסיים את כל חובותיו לתואר ראשון בשנה ג' יוכל להתקבל ללימודי התואר השני בשנה ד'. במקרה בו נותרה לתלמיד חובת הגשת עבודות לתואר הראשון, הוא יתקבל במעמד "על תנאי".
על התלמיד להציג את אישור הזכאות לתואר הראשון עם תום הסמסטר הראשון של לימודי התואר השני כתנאי להמשך לימודיו לתואר שני בסמסטר ב'.
במהלך שנה ד' ללימודיו ישלים את מכסת הקורסים הנדרשת על-ידי החוג.

מסלול א' עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תיזה)

על התלמיד להגיש הצעת מחקר לעבודת תיזה ולקבל את אישור הוועדה החוגית לתואר שני להצעה עד תום שנה ד', ולא יאוחר מתחילת שנה"ל העוקבת.
השנה החמישית תוקדש לכתיבת עבודת התיזה.
עבודת התיזה תוגש לשיפוט בתום השנה החמישית, כולל חופשת הקיץ.
משך הלימודים הכללי לתואר ראשון ושני במסלול המואץ במסלול עם כתיבת תיזה יעמוד על חמש שנים.

מסלול ב' עם בחינת גמר

התלמיד יגיש עד תום שנת הלימודים הרביעית את כל עבודותיו.
התלמיד יגש לבחינת הגמר בתום השנה הרביעית, כולל חופשת הקיץ.
משך הלימודים הכללי לתואר ראשון ושני במסלול המואץ עם בחינת גמר יעמוד על ארבע שנים.