מטרת הלימודים

החוג חותר להעניק לתלמידיו ידע נרחב בתולדות עם-ישראל בתקופות ובפזורות השונות, על רקע ההתפתחויות ההיסטוריות בחברות בהן חיו היהודים; לפתח בתלמידיו גישה היסטורית ביקורתית המבוססת על הכרות עם מגוון של גישות מתודולוגיות ותיאורטיות; ולהקנות להם יכולת מחקר עצמאית.

תנאי הקבלה

המועמדים ייבחרו על - ידי ועדת קבלה מבין התלמידים שסיימו לימודי ב"א בהיסטוריה ובמדעי היהדות.
יתקבלו בוגרים של חוגים אחרים אם יאושרו על–ידי ועדת הקבלה החוגית. תלמידים שסיימו תואר ראשון במוסדות להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בהם אינה עברית, חייבים לעבור מבחני ידע בעברית ברמה הנדרשת על - ידי האוניברסיטה. מלוי תנאי זה הכרחי לקבלת זכאות לתואר.

ללימודי התואר השני רשאי להתקבל תלמיד אשר סיים את לימודיו לתואר הראשון בחוג לתולדות ישראל - היסטוריה של עם ישראל.|
למסלול מ"א עם כתיבת עבודת גמר מחקרית נדרש הציון המשוקלל 80 לפחות בכל אחד מן החוגים, אשר ממלאים אחרי תנאי הקבלה הכלליים ללימודי מ"א. תלמידים במסלול ב' יכולים לפנות בבקשה לעבור למסלול א' בתחילת שנת הלימודים השנייה, או לאחר שהגישו עבודה סמינריונית אחת לכל הפחות. את בקשתם יגישו בכתב למזכירות החוג.

כמו כן רשאים להתקבל תלמידים בעלי תואר ב"א מחוגים אחרים שסיימו בציון 76 לפחות. תלמידים אלו יחוייבו בלימודי השלמה בהיסטוריה של עם ישראל, בהתאם להחלטת ועדת הקבלה של החוג ותקנון לימודי תואר שני של האוניברסיטה.
מועמד בעל תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב לעמד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על-ידי האוניברסיטה במהלך לימודיו כתנאי לזכאותו לתואר.
מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה כבוהה, יחוייבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון.

מסלול המחייב כתיבת עבודות גמר מחקרית – 36 שש"ס תכנית כללית: חובות הלימודים במסלול זה הן: 5 קורסים במסגרת החוג כולל קורס היסטוריוגרפי, 2 קורסי בחירה מחוץ לחוג, שפה זרה על-פי דרישות תקופת התמחות, חובת הגשת שתי עבודות סמינריוניות וכתיבת עבודת גמר מחקרית. משך הלימודים: עד שלוש שנים.

5 קורסים  בדרג 4 סמינריון בשניים מהם
2 קורסים בחוגים אחרים רפראטים
בדרג 3 לפחות   סה"כ  36 שש"ס
שפה זרה: רמה א' ורמה ב', סה"כ 4 סמסטרים (עד רמת פטור)

שפה זרה לתלמידי מסלול א' (נוסף על האנגלית שלמד בלימודי התואר הראשון)

סטודנט שבחר את תקופת הבית השני, המשנה והתלמוד כתקופת התמחות, חייב ללמוד יוונית למתחילים ולמתקדמים. סטודנט שבחר את ימי הביניים, או העת החדשה כתקופת התמחות, יכול לבחור את השפה הזרה (ברמה ב' או מקבילה) בהתאם לתחום התמחותו באישור החוג. סטודנט המוכיח ידיעה  בשפה זרה הנדרשת לתחום ההתמחות, פטור מלימודי שפה זרה. לימודי שפה זרה הם חובה אך לא נחשבים בשקלול הציונים. ניתן להכיר במחצית מלמודי השפה הזרה כקורסי בחירה בחוגים אחרים בתוכנית הלימודים של התלמיד, וזאת בתאום בין מנחה העבודה והתלמיד.

ניתן להכיר בקורסי שפה (לא אנגלית) שנלמדו במסגרת תואר ראשון או במסגרות מוכרות אחרות מחוץ לאוניברסיטה.

עבודת גמר מחקרית (תיזה)

תלמיד שהתקבל למסלול א' יבחר נושא לעבודת גמר מחקרית, תוך התייעצות עם המרצה אשר ידריכו  בעבודתו. הצעת התיזה חייבת להיות מאושרת בתחילת שנה ג' ללימודים. העבודה תודפס ותוגש בהתאם לנוהלי הכנה והגשה של עבודת גמר מחקרית שנקבעו על ידי  הרשות ללימודים מתקדמים. העותקים שיוגשו לא יוחזרו למחבר. ניתן לפרסם פרסום חלקי או מלא של עבודת הגמר לפני הגשתה באישור חברי ועדת המ.א. החוגית והמנחה.

שקלול הציונים - מסלול א'

עבודת גמר מחקרית 50%
סמינריונים 30%
קורסים 20%
סה"כ 100%

תלמידים שיעמדו בכל חובות התכנית יהיו זכאים לתואר מוסמך האוניברסיטה בחוג להיסטוריה של עם ישראל.

תכניות הקיימות במסלול עם תיזה
לימודי פולין