מטרת הלימודים

החוג חותר להעניק לתלמידיו ידע נרחב בתולדות עם-ישראל בתקופות ובפזורות השונות, על רקע ההתפתחויות ההיסטוריות בחברות בהן חיו היהודים; לפתח בתלמידיו גישה היסטורית ביקורתית המבוססת על הכרות עם מגוון של גישות מתודולוגיות ותיאורטיות; ולהקנות להם יכולת מחקר עצמאית.

המועמדים ייבחרו על - ידי ועדת קבלה מבין התלמידים שסיימו לימודי ב"א בהיסטוריה ובמדעי היהדות. יתקבלו בוגרים של חוגים אחרים אם יאושרו על - ידי ועדת הקבלה החוגית. תלמידים שסיימו תואר ראשון במוסדות להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בהם אינה עברית, חייבים לעבור מבחני ידע בעברית ברמה הנדרשת על–ידי האוניברסיטה. מלוי תנאי זה הכרחי לקבלת זכאות לתואר.

ללימודי התואר השני רשאי להתקבל תלמיד אשר סיים את לימודיו לתואר הראשון בחוג לתולדות ישראל – היסטוריה של עם ישראל.
למסלול מ"א עם בחינת גמר כולל תוכניות מובנות נדרש הציון המשוקלל 76 לפחות בכל אחד מן החוגים, אשר ממלאים אחרי תנאי הקבלה הכלליים ללימודי מ"א.
כמו כן רשאים להתקבל תלמידים בעלי תואר ב"א מחוגים אחרים שסיימו בציון 76 לפחות. תלמידים אלו יחוייבו בלימודי השלמה בהיסטוריה של עם ישראל, בהתאם להחלטת ועדת הקבלה של החוג ותקנון לימודי תואר שני של האוניברסיטה.
מועמד בעל תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב לעמד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על-ידי האוניברסיטה במהלך לימודיו כתנאי לזכאותו לתואר.
מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה כבוהה, יחוייבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון.

מסלול המחייב בחינת גמר- 36 שש"ס תכנית כללית: חובות הלימודים במסלול זה הן: 7 קורסים במסגרת החוג, 2 קורסי בחירה מחוץ לחוג ובחינת גמר. משך הלימודים: עד שנתיים.
במסגרת לימודי המ"א, יתמחה התלמיד בתקופה היסטורית אחת או שתיים.

7 קורסים  בדרג 4 סמינריון בשניים מהם     4 שש"ס  X 7 = 28  שש"ס
2 קורסים בחוגים אחרים בדרג 3-4 רפראט 4 שש"ס  X 2 = 8    שש"ס
    סה"כ 36 שש"ס

עבודות ובחינות

הסטודנט חייב לקבל ציון בכל אחד מהקורסים בהם השתתף.
בסמינריון - הסטודנט חייב בהשתתפות פעילה ובהגשת עבודה סמינריונית. הציון העובר הוא 61. במהלך לימודיו יכתוב התלמיד 2 עבודות סמינריוניות.
עם תום לימודיו ייבחן התלמיד בבחינת גמר. הבחינות תתקיימנה בשני מועדים - בסתיו ובאביב - על - פי ביבליוגרפיות שיוכנו בחוג. ציון מעבר בבחינה הוא 76.

שקלול הציונים - מסלול ב'

בחינות גמר 30%
2 סמינריונים 30%
7קורסים 40%