Select your language
תכנית משותפת של עמותת "אחריי!" ואוניברסיטת חיפה ללימודי תואר ראשון דו-חוגי במדעי המדינה והיסטוריה של עם ישראל, המיועדת לבוגרי "אחריי!" וצעירים בעלי זיקה לעולם החברתי והציבורי.
מטרת התכנית היא הצמחת מנהיגות איכותית שתשפיע על המרחב הציבורי בישראל תוך עיון ועיסוק בסוגיות בוערות בשיח החברתי בישראל והעמקת זהות ישראלית וציונית. תכני הלימוד משלבים הכשרות מקצועיות, התמחויות במגזר הציבורי והשלישי, וליווי על ידי מנטורים מהשורה הראשונה בעולם הציבורי בישראל, ימי עיון וסמינרים.
המסלול להשפעה ציבורית מהווה הזדמנות עבור הצעירים לממש את הפוטנציאל הטמון בהם ולהוות כח מוביל ומשפיע בקהילה ובחברה הישראלית. הסטודנטים שלנו מקבלים את הידע התאורטי והפרקטי על מנת להשתלב במגזר הציבורי והשלישי ולהגיע לעמדות מפתח.
לפרטים נוספים ושאלות: ניתן לכתוב לנו במייל
מוזמנים.ות להתעדכן בדף הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/maslul.aharai
הלימודים לתואר ראשון (ב"א)
מטרת הלימודים
להקנות לתלמידי החוג ידיעה והבנה על התהליכים החברתיים, הכלכליים, התרבותיים והפוליטיים בתולדות עם ישראל, מראשיתו ועד ימינו. כמו כן, לתת בידי התלמידים כלים, שיאפשרו גישה ביקורתית אל המקורות. הדבר נעשה בעיקר בעזרת תרגילים וסמינריונים. המשתתפים בסמינריון נדרשים להוכיח את יכולתם ביישום הידע והכלים הביקורתיים והביבליוגרפיים, העומדים לרשותם (בכלל זאת ספריה עשירה) לשם כתיבת עבודה ממצה בנושא הסמינריון.
מסלול דו חוגי
המסלול הדו־חוגי מבוסס על לימודים בהיקף שווה בשני חוגים. כל חוג מחייב צבירת מכסה של 60 נקודות זכות במשך כשלוש שנות לימוד. מכסה זו כוללת את כל לימודי החוג, לרבות דרישות מיוחדות, כגון לימודי־עזר, שפות ואשכול העשרה.
במסלול דו-חוגי ניתן ללמוד באחת מתכניות החוג (בארי, ולר, המסלול להשפעה ציבורית) או בתכנית כללית - כל זה בשילוב חוג נוסף לבחירת הסטודנט.
מבנה הלימודים
הלימודים בחוג מחולקים לתקופות:
תנאי קבלה
הקבלה לחוג מותנית בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה וברמה הנדרשת על-ידי החוג.
סכם מעל 500 (בגרות+פסיכומטרי)
מעל גיל 30-תעודת בגרות עם ממוצע מעל 75
מעל גיל 42-זכאות לתעודת בגרות
היסטוריה של עם ישראל (104)
מטרת הלימודים
להקנות לתלמידי החוג ידיעה והבנה של התהליכים החברתיים, הכלכליים, התרבותיים והפוליטיים בתולדות עם ישראל, מראשיתו ועד ימינו. כמו-כן – לתת בידי התלמידים כלים, שיאפשרו גישה ביקורתית אל המקורות. הדבר נעשה בעיקר בעזרת תרגילים וסמינריונים.
המשתתפים בסמינריון נדרשים להוכיח את יכולתם ביישום הידע והכלים הביקורתיים והביבליוגראפיים, העומדים לרשותם (בכלל זאת ספרייה עשירה) לשם כתיבת עבודה ממצה בנושא הסמינריון.
תנאי הקבלה
הקבלה לחוג מותנית בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה ברמה הנדרשת על-ידי החוג.
אפשרות לקבלה על תנאי בכפוף לאישור החוג
מועמדים שציון היע"ל/יעלנט/מבחן סיווג שלהם נע בין 90-119 וציון הפסיכומטרי שלהם הוא 500 לפחות יתקבלו על תנאי (בכפוף לאישור החוג) ויוטל עליהם לעמוד בבחינת יעלנט/סיווג/קורס עברית באקדמיה הנדרשת עד תום שנה א' ללימודיהם.
מסלולים ומגמות: מסלול דו-חוגי, מסלול חד-חוגי.
סדר הלימודים
תכנית הלימודים נקבעת בידי התלמיד בהתאם לתקנות ולסדרי הלימוד בחוג ומקבלת תוקף עם אישורה על–ידי החוג. הדרכה לצורך זה תינתן במסגרת הליכי הייעוץ, כפי שייקבעו.
החוג לתולדות ישראל ומקרא בשיתוף קרן ולר מציע מסלול מלגות מיוחד מועמדים/ות מצטיינים/ות לתואר ראשון - מלגת שכר לימוד מלאה בתוספת מלגה חודשית קבועה!
המסלול מיועד לסטודנטים שיבחרו בחוג לתולדות ישראל ומקרא יחד עם חוג נוסף באוניברסיטה, ויכלול קורסים יחודיים, תחומים מגוונים, קבוצות קטנות וליווי אקדמי צמוד.
מספר המקומות מוגבל!
במסגרת החוג לתולדות ישראל תוכלו להירשם גם לתכנית במדעי הרוח הדיגיטליים, תכנית חדשה המאפשרת לשלב לימודי מערכות מידע בלימודי החוג לתולדות ישראל ולהכנס לתחום חדש ופורץ דרך! סטודנטים מצטיינים בתכנית יזכו למלגות, התמחות מעשית במימון התכנית בפרויקטי מחקר או בתעשייה, ו/או בנסיעה לבית-ספר קיץ בתחום באירופה.
פרטים נוספים באתר התכנית למדעי הרוח הדיגיטליים: https://sites.google.com/hevra.haifa.ac.il/dighum/%D7%93%D7%A3-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA
ובדף הפייסבוק של התוכנית: https://www.facebook.com/dh.univhaifa
למידע נוסף, ניתן לשלוח מייל לראשי התכנית:
ד"ר משה לביא,
פרופ' צבי קופליק,
יש להירשם במקביל גם בחוג למערכות מידע: http://hevra.haifa.ac.il/is-web/index.php/he/
כמו כן, יש לעמוד בתנאי הקבלה של של שני החוגים.